Kategorier
Nyheter

Tränarporträtt nr 3- lär känna våra tränare!

Namn: Ingrid Lindqvist
Ålder: 15

Berätta om din bakgrund inom tennisen och hur du kom in på tränarbanan?
Jag började spela tennis vid tio-års åldern. Detta är egentligen sent i tennisvärlden men jag hade redan provat på 8 olika sporter. Det var inte förrän tre nästan fyra år senare som tanken på att vara tränare uppstod. Jag och min medspelare och vän Alexandra pratade om hur kul det skulle vara att vara extra-tränare och tjäna lite pengar. Så vi pratade med sportchefen Niklas, som säger att vi gärna får detta men på grund av fyllda platser inte får betalt. Trots detta började vi som extra-tränare. Sedan började jag såklart få betalt och sedan egna grupper. 

Vad har du för tränarfilosofi?
Det viktigaste på banan tror jag är att gilla det man gör och att man har kämparglöd. Det är aldrig någon idé att utföra en sport man inte finner rolig. Att ha kämparglöd finner jag viktigt då det i slutändan, enligt mig, är hurvida man kämpat eller ej som räknas. 

Förebild och varför?
Min förebild måste jag säga är min mattelärare. Jag beundrar hur hon ständigt kan vara energifylld och rycka med eleverna i lärandet. Nu är matte och tennis mycket olika saker men jag strävar efter att ta med samma energi och entusiasm på banan som hon i klassrummet.

Vad är det roligaste med tennis och/eller padel?
Det roligaste med tennisen är hur kul vi har. Eftersom vi är en liten tennisklubb känner alla alla och internskämt finner man till höger och vänster. Vi är en tight grupp och jag är väldigt glad för det. Sporten i sig är extremt kul, men vännerna gör den tusen gånger bättre.

Om du ska ge ditt bästa träningstips, vad skulle det vara?
Mitt tips skulle vara att inte sätta för mycket press på sig själv. Mål ska man absolut ha, men pressen kan man slippa tycker jag. Det är viktigt att minnas varför man spelar. Om svaret inte är för att det är kul vet inte jag varför man utför sporten från första början. Helt enkelt, fråga sig själv varför man spelar och sätt inte alltför hård press.

Vad skulle du säga till någon som funderar på att börja spela tennis eller padel?
Jag skulle säga att kör på! Tennis är extremt kul oavsett om man är ung eller gammal, vill spela elit eller bara ha kul med vänner. Va inte rädd för att testa, det tar en ingenvart.