Kategorier
Nyheter

Tränarporträtt nr 2- lär känna våra tränare!

Namn: Sara Fagerstedt
Ålder: 29

Berätta om din bakgrund inom tennisen och hur du kom in på tränarbanan?
Jag är i princip uppväxt i tennishallen, båda systrarna spelade som små och min pappa spelade aktivt under många år. Jag började själv spela som 5-åring och spelade då aktivt fram till 2012. Jag var med i några få tävlingar men tröttnade när jag kände att jag inte hade någon i klubben som puschade på i tävlandet. Att jag la av med tävlandet ångrar jag tyvärr idag som vuxen! Jag började som tränare 2005 efter att ha haft praktik i tennishallen jag då spelade i (Kungsängen TK), efter det har jag genom åren stått olika mycket på banan som tränare fram till 2015 när jag valde att jobba med det på ”heltid”.

Vad har du för tränarfilosofi?
Jag tror att glädje och att man har roligt tillsammans under en träning är två viktiga verktyg för att utvecklas framåt.

Förebild och varför?
Robin Söderling. Jag såg när han tog sin första ATP-titel i Lyon 2004. Han hade ett spelsätt och i viss mån en attityd på banan jag gillade.

Vad är det roligaste med tennis och/eller padel?
Med tennisen älskar jag att man aldrig blir tekniskt fullärd, det finns alltid något att jobba med och något slag att finslipa. Sen tror jag att jag hela tiden tyckt att tennisen varit roligt för att det varit en ”one man show” – jag kan bara skylla på mig själv när det går dåligt och enbart klappa mig själv på axeln när det gått bra. Padeln gillar jag för att det är så socialt, där kan alla spela med alla och vara någorlunda jämna. Även om man aldrig hållit på med en bollsport tidigare är padel lätt att lära sig!

Om du ska ge ditt bästa träningstips, vad skulle det vara?
Försök i första hand att ha KUL på banan, det viktigaste är inte alltid att vinna. Har du kul på banan är det både lättare och roligare att lära sig!

Vad skulle du säga till någon som funderar på att börja spela tennis eller padel?
Just do it! Både tennis och padel är sådana sporter man kan hålla på med i alla åldrar hela livet och är utan tvekan det roligaste som finns!