Kategorier
Nyheter

Tränarporträtt nr 1- lär känna våra tränare!

Namn: Niklas Persson
Ålder: 56 (23)

Berätta om din bakgrund inom tennisen och hur du kom in på tränarbanan?
Jag började spela tennis som 8-åring och tog mina första träningsgrupper när jag var 13 år. Har jobbat mig uppåt och blev huvudtränare i Enskede TK när jag var 17 år. Sedan till Huddinge TK ,Åkersberga TK och när jag var 20 år åkte jag två år till Tyskland Garmish-Partenkirschen och blev spelande tränare.
Jag åkte hem när jag fick mitt första barn och började jobba på Smedslättens TK under 17 år innan jag kom till Bålsta TK. Har nu jobbat 16 år inom Svenska Tennisförbundet.

Vad har du för tränarfilosofi?
Den har ändrats under tiden jag blivit äldre. Från 100% elit till 100% glädje.

Förebild och varför?
Alla personer som har driv och gör sitt bästa.

Vad är det roligaste med tennis och/eller padel?
Tennis har flera dimensioner än padel. Jobbigare, svårare men med mera kickar när det går bra. Men det kan ibland även vara en nackdel. Padel passar perfekt för en 56-åring med artros. 😉

Om du ska ge ditt bästa träningstips, vad skulle det vara?
Man behöver vara koncentrerad och verkligen försöka göra rätt.

Vad skulle du säga till någon som funderar på att börja spela tennis eller padel
Padel är superinne just nu! Det är lätt att komma igång, man behöver vara 4 st, det är socialt, fettförbrännande och det finns roliga interna tävlingar! Dock något större skaderisk än tennis.

Tennis är lite svårare att komma igång med men man kan bara ha kul och träna! Man är 2-4 stycken. Det är konditionsuppbyggande, lätt att vara med i tävlingar och skaderisken är låg. Det finns en bra utbyggd och fungerande organisation och det är bra kvalitet på racketar. Det är billigare (per bana) än padel.